Vi som gjorde´t.

Vi som gjorde´t.

Svartå 1 maj 2019

Bensträck på gamla E 18 öster om Väse

Bensträck på gamla E 18 öster om Väse

Vi körde ut genom Kroppkärr, via Alster och Skattkärr till vägskäl 3 km öster om Väse.  Man kunda alltså följa gamla E 18/Riksväg 9 ända dit. Det är mycket trevligare att köra gamla vägsträckningar och slippa hektisk trafik. Där vi körde gick E 18 ända fram till slutet av sjuttiotalet och flera hade aldrig kört där eller glömt av var vägen gick. Vid Ölme smet vi in bakom parkeringen och där går en ännu äldre sträckning. Förbi Österviks kapell gick gamla infarten till Kristinehamn. I Degerfors tog vi av mot Åstorp och kom längs slingrande vägar till Svartå.

En fika hann vi med.

En fika hann vi med.

Väl på plats kunde man vandra runt och fynda bland försäljarna och avnjuta Jorkas välkända köttbullssmörgås. Några äldre och intressanta motorcyklar i större antal fanns inte tillstädes utom i molekylär form hos försäljarna.

Däremot fanns ett stort antal utställda personbilar och, sist men inte minst, en ansenlig samling veteranlastbilar samlade till Svartåträffen av Åkerihistoriska sällskapet.

Var det inte Victoria som var så bra att trimma?

Var det inte Victoria som var så bra att trimma?

Det var lite blandade cyklar i vårt sällskap. Några är medlemmar i vår förening, andra inte, eller kanske på väg att bli. Alla som vill får följa med på utflykterna, vilka vanligtvis består av onsdagskvällsturerna, men några turer i anslutning till helger kommer det säkert att bli fler gånger. Efter två timmar i Svartå denna gång åkte vi samlat tillbaka till Karlstad.

Nedan bildspel från lastbilsutställningen:

Dela den här sidan