Tazio Nuvolari var en italiensk täv-lingsförare. Han blev europamästare i 350cc-klassen 1925. Från 1931 tävlade han med bilar för Alfa Romeo. Blev europamästare 1932 och vann 24-timmars Le Mans 1933. 
1935 var de tyska Silverpilarna helt överlägsna, men han slog Mercedes-Benz- och Auto Union-förarna i Tysklands GP med en föråldrad Alfa Romeo.

Sensation! Hitler blev sur och åkte hem och tyskarna hade inte någon skiva med den italienska nationalsången på plats. Men, Nuvolari hade en skiva med sig hemifrån! 1938 kom han till Auto Union och tävlade för dem fram till andra världskrigets utbrott. Han körde sin sista tävling, en backtävling, vid 58 års ålder 1950.


Silverpilarna var de mycket framgångsrika racerbilarna från Mercedes-Benz och Auto Union på 30-talet. De kallades så p g a färgen.

De stora krigen under 1900-talet gav upphov till omfattande materielbehov. Fordon av alla slag tillverkades av de krigförande i enorma kvantiteter som spreds över världen. Särskilt invasionen i Europa av de västallierade genomfördes med stora mängder fordon i de alltmer motoriserade stridskrafterna. Mycket blev förstås förstört på slagfälten, men mängder blev över, ibland helt enkelt lämnade på plats när kriget tog slut. Annat såldes som överskottsmateriel eller skrotades. Bilden visar brittiska militärmotorcyklar som samlats ihop efter fredsslutet. 

Robban Källu på bilden hade i slutet av sextiotalet en Harley-Davidson WL eller WLA, 750 cc. WLA var en militärcykel baserad på den civila WL. Efter andra världskriget var Europa och andra delar av världen översållad med sådana som överskottsmateriel. Åtskilliga hamnade i Sverige. Det fanns en handfull som ägdes av medlemmar i KMCK eller andra som vi kände i Karlstad. Vi som var yngre tyckte nog de var lite ohippa då, en inställning som helt klart kom att ändras så småningom.

Värmlands regemente flyttade till Karlstad från Trossnäs 1913. Terrängen norr därom användes för trupputbildning. När det började ingå mc-ordonnanser i förbanden behövde dessa träning i terrängkörning. Därför anordnades en motocrossbana i skogen. Denna användes även för civila tävlingar. Bilden ovan är från en sådan, troligen femtiotalet.

Bilden är tagen på en träff vid KMCK:s klubbstuga vid Råtorp i mitten av sextiotalet. De båda längst upp är t v Conny Jonsson, t h Folke "Slipsen" Gustafsson. I bildens mitt Ove Forsberg och på cykeln sitter Kalle Bothén, t h om honom någon som liknar Rune Johansson.

Bilden är tagen på en träff vid KMCK:s klubbstuga vid Råtorp 1962. En motorcykelpolis har kommit på besök. Det är många utsocknes på plats. 

Fr v Pelle Dagis, skymd bakom MC-polisen är Ingvar Korell, en okänd, Räkan, Kenta Barroll, t h Morgan Moppe Ohlsson, den sistnämnda från KMCK.